2020. április 5., vasárnap

Hasznos oldalak, érdekes online programok

Mivel a jelenleg nem tudunk ovis foglalkozásokat tartani, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek azokat az általam ismert és kedvelt gyerekeknek (szülőknek és pedagógusoknak) szóló oldalakat, amelyeket én is szívesen böngészek:

Így tedd rá - melyet az elmúlt években már mi is alkalmazunk az oviban. Most sok (néhány már általunk is ismert) játék, dal és mozgáselem került fel a youtube csatornájukra:

Kerekítő - nagyon sok, nagymamáinktól hallott mondókát és dalt hoztak vissza a mindennapjainkba. Kizárólag népi hagyományainkból merítkezik. A facebook-on lévő Kerekítő Közösség oldalukon találkozhatnak a gyerekek Kerekítő Manóval, illetve a "Mindennapi Mondókáink" rovatukban, ahogy  a neve is mutatja, minden nap újabb és újabb mondóka kerül napirendre. Érdemes bekukkantani hozzájuk!

Kuttyomfitty Társulat - ot nem kell bemutatni, hiszen visszatérő vendégek ők már nálunk. Minden szombat délután élőben nézhetitek a gyerekekkel közösen a Társulat facebook oldalán megadott időpontokban.

Mesetár - Pompás Napok -, ha olvasni szeretnétek a gyerekeknek.

Játéktár - Pompás napok -, ha játékötleteket kerestek, legyenek azok találós kérdések, vagy akár ügyességi vagy mozgásos játékok.

Csodák Palotája - facebook oldalán, minden hétköznap 11 órától Kémcső Jenővel és Spatula Sárával találkozhatnak a gyerekek. Közös kísérletezésre és barkácsolásra várnak benneteket.

Skillo (korábban Gyereketető) - Sárosdi Virág gyógypedagógus-logopédus ad ötleteket az otthoni játékos tanuláshoz, napirendek kialakításához. Az alábbi videókon például bemutatja, hogyan tanítsuk meg kisgyermekeinket asztalt teríteni, a ruháikat elpakolni, vagy akár az esti vacsora elokészületeiben segédkezni:

Színezők Vámos Robitól - letisztult, kedves rajzok. Az elmúlt napokban ingyenesen elérhetővé tett jó néhanyat az alkotásai közül. 

Vigyázzatok magatokra!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.