2020. január 8., szerda

Népi játszóház

Népi játszóház (2,5-7 éveseknek)

Havi egy alkalommal játszóházi foglalkozásokat tartunk óvodás korú gyermekeknek és szüleiknek. A foglalkozások szombatonként (nem az iskolával azonos hétvégén) kerülnek megrendezésre, 10.00-12.00h között az IKS termében.
Megismerkedünk a jeles napokhoz fűződő népi gyermekjátékainkkal, dalainkkal és mondókáinkkal, valamint az ehhez kapcsolódó népi mesterségekkel a kézműves foglalkozás keretein belül.

Foglalkozások menete:
10.00 - 10.15                        Érkezés /szabad játék
10.15 - 11.00                        Első foglalkozás/Dalos-táncos-játékos
11.00 - 12.00                        Második foglalkozás/Barkácsolás                  

Első foglalkozás:
Dalos-mondókás foglalkozás. Itt a főszerepet a dalok és a mondókák kapják.

Második foglalkozás:         
Kézügyesség fejlesztése, zenehallgatással, beszélgetéssel egybekötve. Közösen készülünk a jeles ünnepeinkre,különböző technikákkal (gyurmázás, vágás-tépés, ragasztás, színezés, festés, origami, gyöngyfűzés, varrás, stb.)

Hasznos információk:
* Az IKS címe
Am Rinkenpfuhl 10, 50676 Köln

* Foglalkozáson való részvétel
Kérlek Benneteket, hogy ne késsetek. Ha bármilyen okból kifolyólag a foglalkozáson nem tudtok részt venni, kérem jelezzétek azt nekem! Lehetőség szerint ne hozzunk beteg gyermeket a közösségbe.

* Váltócipő
 A gyerekek is sokkal otthonosabban érzik magukat, ha leveszik a kinti cipőt. Olyan, mintha hazaérkeznénk. Mindenhol padlószőnyeg van!
Sáros időben kötelező a váltócipő! 

* Jelentkezés
 Félévenként 6 (+2) foglalkozást garantálunk: ebből 6 a népi játszóház foglalkozásainak száma és 2 a tanévzáró (ill. táncház, bábműsor, stb...) műsor.  A foglalkozásokat Bartha Mónika vezeti. Jelentkezni   a következő címen: szarkam(ET)hotmail.com lehet, a kitöltött jelentkezési lappal. A létszámot a beérkezett jelentkezési lapok sorrendjében töltjük fel.

Jelentkezési határidő: minden év július 31-ig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.