2019. december 15., vasárnap

Adventi ünnepség


Micsoda nap van mögöttünk!
Tegnap tartottuk a - már hagyománynak tekinthető -  Kölni Katolikus Érsekség Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda karácsonyi ünnepségét.
Jó volt látni, hogy milyen sokan jöttek el erre a közös ünnepre!
Úgy gondolom, nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy érezzük, az adventtel legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme.
Micsoda boldog öröm látszódott a gyermekek - és szüleik - arcán, miközben készültek a szebbnél szebb alkotások! Mindenki a szívét is beletette, hogy ezek az apró meglepetések elkészülhessenek és még nagyobb boldogságot szerezzenek a megajándékozott Szeretteiknek!
A csillag karácsonyi dal előadása után az iskola tanulóitól az idei évben Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje című verses meséjét hallgathattuk meg, régi emlékeket felidézve ezzel bennünk, kik sokan ezt még mi magunk is nagyszüleinktől, szüleinktől hallgathattuk kisgyermekként. Igazi lélekbalzsam volt ez.
Ezután egy mesés utazásra vitt el bennünket a Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás alkotta Kuttyomfitty Társulat, akikkel egészen Betlehemig meg sem álltunk. Élvezettel hallgattuk a muzsikát,  nevettünk a pásztorok tréfás párbeszédein és hatódtunk meg az Angyal gyönyörű énekén, melyre még a nap is kisütött ezen a borongós napon.

Köszönjük Mindannyiótoknak és kívánunk ezzel a néhány képpel további szép adventi készülődést és Áldott Ünnepeket!